Meniu

„Carlsberg“ kovai su koronavirusu skyrė 12,7 mln. eurų

Tarptautinė „Carlsberg“ grupė, kuriai priklauso ir „Švyturys-Utenos alus“, skelbia, kad jos fondai paaukos 95 mln. daniškų kronų (apytikriai 12,7 mln. eurų) tyrėjams pagalbai kovoje su COVID-19. Vienos iš paramos gavėjų – trys tarptautiniu mastu pripažintos koronaviruso tyrimų komandos.

„Koronaviruso keliama grėsmė, su kuria pastaruoju metu susiduria visas pasaulis, neturi precedento. „Carlsberg“ grupei priklausantys fondai pranešė skubiai skirsiantys apie 12,7 mln. eurų tarptautiniams moksliniams tyrimams ir viruso paveiktų šalių visuomeninėms reikmėms finansuoti“, – sako „Švyturio-Utenos alaus“ ir „Carlsberg“ Baltijos šalyse vadovas Rolandas Viršilas.

Kaip pranešama, lėšos bus paskirstytos trims COVID-19 protrūkį, plitimą ir pandemijos sustabdymą tyrinėjančių mokslininkų komandoms Danijoje. Tikimasi, kad finansuojami projektai atvers kelią greitesniam vakcinos, galinčios sustabdyti viruso plitimą, sukūrimui.

Paaukodami visus dividendus fundamentiniams mokslams bei visuomeninėms reikmėms, „Carlsberg“ įmonių grupės fondai taip pat reiškia savo paramą Baltijos šalims ir partneriams regione.

Pasak R.Viršilo, operatyvių veiksmų imamasi ir telkiant paramą Lietuvos medikams bei sunkiau gyvenantiems bendruomenių nariams. „Suprantame, kad šiuo metu didelėje rizikoje esantiems ir už kiekvieno iš mūsų sveikatą bei saugumą kovojantiems Lietuvos medikams reikalingas palaikymas ir parama. Tad „Švyturio-Utenos alaus“ iniciatyva, į šalies gydymo įstaigas ir „Maisto banko“ punktams  išvežta 130 tūkst. vienetų geriamojo vandens ir  gaiviųjų gėrimų. Dėl tolesnės paramos teikimo aktyviai bendradarbiaujame su Nacionaliniu savanorių koordinavimo centru, nuolat renkame duomenis iš regioninių gydymo įstaigų ir sisteminame jų poreikius“, – sako R. Viršilas.